Fontgrootte: +

Schoolreis naar Brugge

IMG_20240627_104923

Zomer, zon en allemaal vriendjes samen op pad. Hoe mooi kan het leven zijn? Vandaag was een dag vol cultuur en ontspanning voor de kinderen van de lagere school afdeling Bekegem.

Na een stevige wandeling door het prachtige Minnewaterpark en een korte sightseeing onder leiding van meester/ gids Thomas, bezochten we het Historium. En wie denkt dat kinderen niet meer geboeid kunnen geraken door een museum, hebben het duidelijk helemaal mis. De VR-brillen zorgden al voor een korte intro, maar de wandeling door het museum zelf was pas echt de max. We voelden ons precies in de middeleeuwen en konden helemaal meeleven met het liefdesverhaal tussen de twee hoofdpersonages die ons door de gouden eeuw van Brugge leidden. De tour eindigde in een exhibitie-ruimte waar we de middeleeuwen konden voelen, ruiken en naspelen. Het panoramisch zicht was een mooie kers op de taart. 

Deel twee van de dag bestond uit pure ontspanning. Na het uitleven op het speelpleintje maakten we ons klaar om te gaan zwemmen. De kinderen kregen maar geen genoeg van de wildwaterbaan, de glijbanen, de bubbelbaden en het buitenzwembad. Ook het ijsje was een leuk extraatje. Ik denk dat de kinderen goed zullen slapen vannacht ;-)